Arrow
Arrow
Slider

Warsztaty kulinarne

W dniach 11-12.09.2019r. uczniowie klas III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz III klasy branżowej uczestniczyli w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem produktów firm: Develey, Kikkoman, Tabasco oraz Mutti. Firmy reprezentowali: p. Grzegorz Bukowiec - Doradca Kulinarny i p. Adam Socha - Regionalny Przedstawiciel Handlowy. Gościliśmy również naszego absolwenta p. Piotra Łępę – executiv chef w Restauracji Gustum Hotelu Evva.

Zobacz galerię zdjęć

Warsztaty rozpoczęły się od oceny sensorycznej produktów oraz omówienia ich zastosowania podczas sporządzania potraw. Uczniowie dowiedzieli się jakie są najnowsze trendy kulinarne oraz jak wyeksponować potrawy na talerzu. Zajęcia praktyczne w formie warsztatów szeroko obrazowały zastosowania produktów wymienionych firm. Zastosowano je do przygotowania przystawki, zupy, dania zasadniczego i deseru.
Młodzież pod okiem profesjonalistów przygotowała następujące potrawy:
– Tatar z Mutti i Łososia
– Zupa kokosowa z Kikkoman Sezam
– Polędwiczka wieprzowa z puree z marchewki i ziemniaków
– Jabłko karmelizowane z kawowym mascarpone i marmoladą pomidorową
Składamy serdeczne podziękowania prowadzącym szkolenie za wysoki profesjonalizm prowadzonych zajęć i atrakcyjną formę przekazania tajemnic kulinarnych.


Translator

Polish Dutch English French German Italian Spanish Ukrainian

Polacy na Ukrainie

Slider

Partnerzy strategiczni

Slider

Wydarzenia

October 2019
Pn Wt Śr Cz Pt So N
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 5

Wczoraj 511

Tygodniowo 1617

Miesięcznie 8929

Ogólnie 302385

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Facebook

LICEUM DYPLOMACJI

Slider

Stewardessy

Slider

Zagraniczne praktyki

Slider

Wspierają nas

Slider

Współpracują z nami

Slider

Realizowane projekty UE

Slider